Confruntat cu eșecuri în Ucraina, Șoigu susține că Moscova a încetinit „intenționat” campania militară pentru a evita victimele

Data actualizării: Data publicării:
Serghei Șoigu, în timpul unei presupuse inspecții a trupelor din Ucraina
Serghei Șogiu, ministrul rus al apărării, într-o presupusă inspecție a trupelor lui Putin care participă în războiul din Ucraina. Foto: Profimedia Images

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, susține că Moscova a încetinit intenționat campania militară rusă în Ucraina pentru a reduce numărul victimelor civile, relatează Reuters.

Se face totul pentru a evita victimele în rândul civililor. Desigur, acest lucru încetinește ritmul ofensivei, dar facem asta în mod intenționat”, a spus el la o întâlnire a miniștrilor apărării ai Organizației de Cooperare de la Shanghai, desfășurată în Uzbekistan.

Declarația vine la 6 luni de la declanșarea invaziei Moscovei în Ucraina. Forțele ruse au înregistrat însă prea puține progrese în ultimele luni.

Tot astăzi, Ucraina sărbătorește Ziua Independenței față de Uniunea Sovietică. În marile orașe ucrainene au fost luate măsuri excepționale de securitate. În Kiev sunt interzise manifestările publice, iar în Harkov a fost declarată stare de asediu. Statele Unite au avertizat că rușii ar putea ataca masiv astăzi clădirile guvernamentale și infrastructura civilă și le-au cerut cetățenilor americani să părăsească Ucraina.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri