Coreea de Nord produce arme și muniție „la foc automat” pentru Rusia, conform autorităților de la Seul

Data publicării:
Kim dă mâna cu Putin
Putin și KIm au semnat un acord, anul trecut, după o încălzire a relațiilor între cele două țări paria. Foto: Profimedia Images

Fabricile nord-coreene „merg la capacitate deplină” pentru a produce arme și muniție pentru Rusia, conform ministrului apărării sud-coreean, în condițiile în care invadatorii ruși sunt tot mai dependenți de aceste echipamente, relatează CNN.

Ultimele estimări ale Coreei de Sud oferă noi informații cu privire la rolul crucial dar bine ascuns pe care Coreea de Nord îl joacă în războiul din Ucraina pentru a furniza armatei invadatoare arme și muniție.

Războiul din Ucraina a devenit deja de multă vreme un război de uzură, iar Rusia are nevoie de echipamentul militar nord-coreean, care include milioane de obuze. Regimul de la Kremlin îi oferă, în schimb, celui de la Phenian, alimente și alte bunuri esențiale, conform ministrului sud-coreean al apărării.

Din august 2023 și până acum, Coreea de Nord a livrat în jur de 6.700 de containere către Rusia. În acestea s-ar fi aflat peste 3 milioane de obuze de artilerie de calibru 152 mm și peste 500.000 de muniții pentru lansatoare de rachete.

„Deși fabricile nord-coreene de armament pentru exporturi non-rusești funcționează la 30% capacitate, din cauza lipsei materiilor prime și electricității, fabricile care produc armament și muniție pentru Rusia funcționează la capacitate deplină”, a declarat ministrul sud-coreean.

Dictatorii rus și nord-coreean s-au întâlnit, anul trecut, și au stabilit o nouă cooperare între țările lor, în condițiile în care ambele regimuri sunt considerate paria la nivel global. 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri