John Bolton: SUA nu își fac iluzii în legătură cu Coreea de Nord

Data publicării:
bolton

Coreea de Nord va închide, luna viitoare, poligonul de teste nucleare şi invită experţi americani să se convingă că acest lucru chiar se întâmplă. Anunţul a fost făcut de preşedinţia sud-coreeană. Aceeaşi sursă a precizat şi că liderul Coreei de Nord ar fi dispus să renunţe complet la armele nucleare, dacă Statele Unite promit că nu îi vor invada ţara. Dar Washingtonul nu se grăbeşte să creadă în bunele intenţii ale dictatorului nord-coreean, a declarat John Bolton, consilierul de securitate naţională al preşedintelui SUA, într-un intreviu la Fox News.

John Bolton, consilierul de securitate naţională al SUA: Nimeni din administraţia Trump nu-şi face iluzii despre ce s-ar putea întâmpla. Dar, dacă vor demonstra că au luat decizia strategică de renunţa la armele nucleare, va fi posibil ca lucrurile să meargă mai repede.

Moderator: Dacă nord-coreenii vor renunţa la tot (arsenalul, n. red.), vor fi SUA de acord să-şi retragă avioanele sau navele înarmate nuclear din Peninsula Coreea? Este acest lucru acceptabil?

John Bolton: Noi în mod clar nu ne-am luat niciun angajament. Şi mă uit la declaraţia de la Panmunjom în contextul unei serii de alte acorduri între Coreea de Nord şi Coreea de Sud. Nu cred că obligă Statele Unite la ceva.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri