Descoperire înfiorătoare în stomacul soldatului nord-coreean dezertat. Declarațiile medicului său curant

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Yonhap
Foto: Yonhap

Soldatul nord-coreean care a dezertat luni în Coreea de Sud se află în continuare în stare critică. Stomacul lui este plin de paraziți, a declarat medicul său curant, potrivit publicației Korea Biomedical Review.

 

yonhap
Foto: Yonhap

Militarul nord-coreean, care a suferit răni multiple prin împușcare în momentul evadării prin Zona Demilitarizată intercoreeană, a fost supus miercuri unei a doua intervenții chirurgicale.

Lee Cook-jong, medicul soldatului, a declarat sursei citate: „Ne chinuim cu tratamentul, deoarece am găsit un număr mare de paraziți în stomacul militarului, mișunau în zonele vătămate din peretele abdominal. De asemenea, am găsit un parazit pe care nu l-am mai văzut până acum în corpul coreenilor. Asta înrăutățește situația și complică și mai mult lucrurile”.

Citește și: De ce nu vrea ONU să ofere înregistrarea cu momentul în care soldatul nord-coreean dezertează

Printre paraziții găsiți în stomacul militarului, se numără și o specie de viermi rotunzi (nematode), pe care bărbatul i-ar fi putut lua din consumul unor legume tratate cu îngrășământ din fecale umane, o practică des folosită în Coreea de Nord.

Citește și: „Invazie” de soldați nord-coreeni la furat de porumb. „Ofițerii îi încurajează”

Medicul nu a precizat însă ce tip de viermi rotunzi, dacă sunt limbrici sau oxiuri.

„Nu știu ce se întâmplă în Coreea de Nord, dar am găsit mulți paraziți și în alte cazuri de dezertori”, a declarat pentru KBR profesorul Seo Min din cadrul Universității Dankook.

Armata Populară nord-coreeană se confruntă în prezent cu o morbidă criză alimentară, majoritatea soldaților suferind de malnutriție.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri