După uciderea soției și a unui fiu, un avocat american a angajat un asasin să-l ucidă pentru ca fiul rămas să încaseze 10 milioane $

Data publicării:
Alex Murdaugh
Alex Murdaugh. Sursa foto: Profimedia Images

Poliția din statul Carolina de Sud a anunțat că Alex Murdaugh, un avocat cunoscut pe plan local, a angajat un asasin ca să-l ucidă, scopul fiind ca fiul său să încaseze o asigurarea de viață în valoare de 10 milioane de dolari, informează BBC.

Alex Murdaugh provine dintr-o familie cunoscută în statul Carolina de Sud. Pe parcursul a trei generații, stră-bunicul lui, bunicul lui și tatăl lui au fost procurori șefi ai unei regiuni care reunește cinci comitate.

Acestă conspirație a ieșit la lumină la doar trei luni după ce soția și celălalt fiu al lui Alex Murdaugh au fost găsiți împușcați. În luna iunie, Margaret Murdaugh, în vârstă de 52 de ani, și Paul Murdaugh, în vârstă de 22 de ani, au fost uciși în apropierea locuinței familiei. În acel moment, Paul Murdaugh, era pus sub acuzare într-un caz din 2019, după ce condusese beat o barcă și cauzase moartea unei tinere.

Cum a planificat crima

Alex Murdaugh a fost împușcat la începutul lunii septembrie, la o zi după ce renunțase la funcția deținută la o firmă de avocatură. Avocatul a fost găsit cu răni superficiale la cap pe marginea unui drum. El a susținut că schimba o roată, iar un bărbat s-a apropiat de el și l-a împușcat în cap. Alex Murdaugh a ieșit din spital după două zile.

Ulterior demisiei, firma de avocatură l-a acuzat pe Alex Murdaugh de deturnare de fonduri, iar avocatul său a spus că acesta a folosit banii pentru a cumpăra droguri. Murdaugh s-a internat într-o clinică de dexintoxicare la câteva zile după ce a fost împușcat.

Acum, poliția presupune, iar Alex Murdaugh a recunoscut, că el a aranjat să fie împușcat pentru ca fiul său rămas să încaseze polița de asigurare de 10 milioane de dolari deținută de avocat. Curtis Edward Smith, un fost client al lui Alex Murdaugh, a recunoscut faptele și implicarea sa, urmând să fie pus sub acuzare.

Alex Murdaugh nu a fost încă pus sub acuzare, însă poliția spune că urmează noi acuzații.

Dick Harpootlian, avocatul lui Alex Murdaugh, a declarat miercuri că planul a fost creat de clientul său pentru că acesta credea că fiul său nu va primii banii din asigurare dacă el se sinucide. "L-a sunat pe Smith și s-au întâlnit, iar acesta a fost de acord să-l împuște în cap", a spus Harpootlian pentru NBC. "A fost o tentativă de a-și proteja copilul", a adăugat Harpootlian, menționând că Murdaugh cooperează cu autoritățile și că nu este vorba despre "o crimă falsă" menită să distragă de la crimele din iunie.

Poliția nu a acuzat pe nimeni în cazul morții lui Paul Murdaugh și Margaret Murdaugh și nici nu a sugerat până acum o posibilă implicare a lui Alex Murdaugh.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri