Erdogan face o vizită în Statele Unite pe 9 mai

Data publicării:
biden si erdogan rad in timp ce discuta
Erdogan s-a întâlnit cu Biden şi i-a urat „mult noroc” pentru realegerea din 2024. Foto: Profimedia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii pe 9 mai, a anunţat vineri un responsabil turc din sfera securităţii.

Aceasta va fi prima vizită a lui Erdogan la Casa Albă în timpul administraţiei preşedintelui democrat Joe Biden, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Separat, şeful serviciului turc de informaţii MIT, Ibrahim Kalin, se întâlneşte vineri cu membri ai Camerei Reprezentanţilor a SUA în scopul de a discuta despre viitoarea vizită a preşedintelui turc şi despre alte probleme bilaterale, a menţionat oficialul citat.

În februarie, Recep Tayyip Erdogan a afirmat că punctele de vedere ale Turciei şi SUA sunt convergente în tot mai multe dosare şi a evidenţiat tendinţa pozitivă a relaţiilor dintre Ankara şi Washington, după avansarea contractului de achiziţionare a unor avioane militare americane F-16 de către Turcia.

Guvernul american şi-a dat acordul pe 26 ianuarie pentru această vânzare, în valoare de 23 de miliarde de dolari, la trei zile după ce Ankara a ratificat aderarea Suediei la NATO. Congresul de la Washington bloca anterior tranzacţia din motive politice, legate în principal de tensiunile Turciei cu Grecia şi de situaţia drepturilor omului în Turcia.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri