Estonia a anunțat că nu va mai importa gaze ruseşti şi va folosi gaze naturale lichefiate

Data publicării:
„Suntem foarte dependenți de gazul rusesc și cred că astfel de sancțiuni ne-ar afecta mai mult pe noi decât pe ruși”. Foto: Profimedia Images
Foto: Profimedia Images

Estonia nu va mai importa gaze ruseşti, în schimb va închiria un terminal plutitor de gaze naturale lichefiate (GNL), împreună cu Finlanda, până în toamnă, a anunţat joi premierul Kaja Kallas, citată de Reuters.

"Trebuie să stopăm cât mai curând posibil achiziţionarea de gaze de la regimul Putin, care foloseşte banii în războiul contra Ucrainei", a declarat oficialul estonian, la o conferinţă de presă.

Guvernul estonian nu a stabilit o anumită dată pentru încheierea importurilor din Rusia. Autorităţile vor închiria până în toamnă un terminal plutitor pentru importul de gaze naturale lichefiate şi vor face achiziţii de 1 TWh, informează Agerpres.

Duminică, Lituania a anunţat că renunţă la importurile de gaze din Rusia. Într-un mesaj postat pe Twitter, preşedintele lituanian Gitanas Nauseda a îndemnat restul Uniunii Europene să urmeze exemplul ţării sale: "Din această lună, nu mai există gaz rusesc în Lituania", a declarat el.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri