FSB spune că a împiedicat o tentativă de asasinat a Ucrainei asupra guvernatorului pro-rus din Crimeea

Data publicării:
Russia Crimea Head Assassination Attempt
FSB susține că a dejucat o tentativă de asasinat asupra guvernatorului prorus din Crimeea. Foto: Profimedia Images

Serviciul de securitate rus al FSB a declarat luni că a dejucat o tentativă de asasinat a ucrainenilor asupra lui Serghei Aksionov, șeful Crimeei susținut de ruși, arestând un agent ucrainean înainte ca acesta să poată arunca în aer mașina lui Aksionov, scrie Reuters.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei cu privire la acuzația rusă.

Anunțul a venit pe fondul informațiilor din presa rusă că securitatea a fost intensificată în Crimeea, peninsula Mării Negre pe care Rusia a anexat-o ilegal în 2014, și că se fac controale suplimentare de securitate asupra persoanelor care doresc să treacă un pod din regiunea Krasnodar din Rusia în Crimeea.

FSB a anunțat într-o declarație că a arestat un cetățean rus recrutat ca asasin de către agenția de informații SBU a Ucrainei, care a urmat un antrenament în Ucraina.

Planul său ar fi fost să arunce în aer mașina lui Aksionov, dar acesta fusese reținut în timp ce încerca să recupereze un dispozitiv exploziv dintr-o ascunzătoare.

FSB nu a dat numele bărbatului arestat, despre care a spus că avea peste treizeci de ani. Acesta a spus că a intrat în Crimeea în iunie și că îl investighează sub suspiciunea de „încercare de a comite un act terorist” și „de deținere ilegală de explozibili”.

Aksionov a mulțumit FSB pentru că a prevenit ceea ce el a numit un atentat la viața „conducerii Republicii Crimeea” și a spus că este sigur că persoanele care au ordonat asasinarea vor fi găsite și pedepsite.

Ucraina s-a angajat să preia controlul deplin asupra Crimeei, sediul flotei ruse de la Marea Neagră, precum și a unor zone mari din estul și sudul Ucrainei pe care Rusia le-a capturat de la lansarea a ceea ce numește „operațiune militară specială” anul trecut.

Ziarul rus Izvestia a raportat luni că un blocaj de trafic de 13 km s-a format la intrarea în Crimeea. Acesta a spus că oficialii din Crimeea au crescut duminică numărul punctelor de control din jurul podului care face legătura cu Rusia.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri