Furie în rândul militarilor ucraineni din prima linie, după ce liderii armatei au anunțat din greșeală eliberarea unui sat lângă Bahmut

Data actualizării: Data publicării:
Militari ucraineni în tranșee
Militari ucraineni ai Brigăzii 3 Asalt, care luptă pe frontul de la Bahmut, în cadrul unui exercițiu. Foto: Profimedia Images

Ministra adjunctă a Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a anunțat joi din greșeală cucerirea satului Andriivka de către armata ucraineană. Satul, situat la sud de orașul Bahmut, e considerat un obiectiv strategic important pentru armata ucraineană. Mailar a fost însă contrazisă chiar de către militarii Brigăzii 3 Asalt a Ucrainei, care luptă în prezent în această regiune și care au calificat anunțul cuceririi Andriivkăi drept „fals și prematur”, informează Kyiv Independent.

„Anunțul despre eliberarea satului Andriivka este fals și prematur. În prezent, au loc în continuare lupte grele și serioase în zona Klișciivka și Andriivka”, se arată într-un comunicat al brigăzii ucrainene.

Klișciivka și Andriivka sunt două localități din zona frontului de la Bahmut, regiunea Donețk, unde au loc de câteva zile lupte extrem de intense între forțele ucrainene și ele ruse.

„Astfel de declarații sunt dăunătoare, pun în pericol viețile soldaților și le afectează eficiența acțiunilor de luptă”, se mai arată în comunicatul brigăzii.

Joi, 14 septembrie, în jurul orei 14.00, Maliar a emis un comunicat pe canalul Telegram, în care anunța că forțele ucrainene au eliberat Andriivka. După ce militarii brigăzii 3 de Asalt ucrainene au negat acest lucru, Mailar și-a „editat” mesajul și a eliminat cuvântul „eliberat”.

În prezent, în mesajul adjunctei ministrului Apărării ucrainene se precizează că la Andriivka situația e „complexă și supusă schimbărilor”. Maliar a recunoscut că a existat o „lipsă de comunicare între diverse surse de la fața locului”.

Andriivka este un sat situat la 10 kilometri sud de Bahmut. Forțele ruse încearcă în prezent să recâștige pozițiile pierdute la nord de Bahmut, în timp ce ucrainenii continuă să facă avansuri în sudul Bahmutului.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri