Generalul Ben Hodges: Ucraina va elibera Crimeea până în luna august

Data publicării:
Lieutenant General Ben Hodges, commanding general of the US Army in Europe, in uniform, is seen during a press conference after NATO Saber Strike military exercises on June 16, 2017 in Orzysz, Poland
Gen. Ben Hodges a fost comandantul trupelor SUA în Europa. Foto: Profimedia

Generalul american în retragere Ben Hodges a făcut luni o predicție îndrăzneață referitoare la războiul din Ucraina, sugerând faptul că autoritățile de la Kiev vor recâștiga controlul asupra peninsulei Crimeea, anexată ilegal de Rusia, până în luna august, potrivit Sky News.

Este greu de supraestimat semnificația unei astfel de evoluții, dacă s-ar întâmpla. Rusia a preluat controlul asupra regiunii în 2014 și de atunci o ocupă în mod ilegal.

Pierderea unui teritoriu pe care îl deținea chiar înainte de invazia tot mai problematică a Ucrainei din luna februarie ar reprezenta o rușine uriașă pentru președintele rus Vladimir Putin.

Hodges, care a comandat forţele armate ale SUA din Europa între 2014 şi 2017, a mai afirmat că „Statul Major General al Ucrainei va continua să lovească cartierele generale rusești și liniile de comunicații (logistică) în următoarele săptămâni, până în februarie, pentru a crea condițiile pentru faza decisivă a campaniei, eliberarea Crimeei”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri