India nu întâmpină "absolut niciun conflict moral" în a cumpăra gaz rusesc și anunță care e singurul său scop

Data publicării:
Hardeep Singh Puri ministrul petrolului din india
Ministrul petrolului din India susține că nu există "absolut" niciun conflict moral cu privire la cumpărarea gazului rusesc pe fondul invaziei brutale a Moscovei în Ucraina. FOTO: Profimedia Images

Ministrul petrolului din India susține că nu există "absolut" niciun conflict moral cu privire la cumpărarea gazului rusesc pe fondul invaziei brutale a Moscovei în Ucraina.

"Absolut niciunul. Nu există niciun conflict", a declarat ministrul Hardeep Singh Puri pentru CNN.

"Avem o datorie față de consumatorii noștri... Avem 1,34 miliarde de locuitori și trebuie să ne asigurăm că aceștia sunt aprovizionați cu energie", a adăugat el.

În ceea ce privește plafonul propus de G7 pentru petrolul rusesc, ministrul indian a declarat că India îl va analiza și va dă un răspuns "în funcție de interesul său național, care e prioritar". El a adăugat că India nu a simțit nicio presiune să facă acest lucru. 

Importurile Indiei de petrol rusesc reprezentau 0,2% din totalul importurilor la sfârșitul lunii martie, a spus Puri. Reuters a raportat că în septembrie, a crescut însă la un nivel record de 23%.

În septembrie, SUA au discutat cu oficialii din India, pentru a-și regândi dependența de armele și energia de proveniență rusească, deoarece aliații occidentali ai Kievului au făcut eforturi pentru a-și diversifica aprovizionarea cu energie tocmai pentru a se detașa de petrolul rusesc.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri