Înregistrare a comunicațiilor rușilor, după ce crucișătorul Moskva a fost lovit de ucraineni. „Două găuri sub linia de plutire!”

Data actualizării: Data publicării:
Scufundarea crucișătorului Moskva
Scufundarea crucișătorului Moskva FOTO: Profimedia Images

O primă înregistrare a comunicațiilor radio între pozițiile ruse, după ce nava amiral a rușilor de pe Marea Neagră, crucișătorul Moskva, a fost lovit de rachete ucrainene, a fost făcută publică. Înregistrarea confirmă că două rachete ucrainene Neptun au lovit nava de război.

Moskva, prima, confirmat! Două găuri sub linia de plutire! Se lasă pe o parte! Elicea s-a oprit! Comunicațiile s-au întrerupt! E liniște pe comunicații! Se rotește cu 30 de grade! Se lasă pe o parte!”, se aude pe înregistrare.

Moskva, nava-amiral a flotei ruse de la Marea Neagră, cu un echipaj oficial de până la 680 de persoane, s-a scufundat la 14 aprilie.

Naufragiul crucişătorului este văzut pe scară largă ca o umilire pentru Rusia şi flota sa şi chiar comentatorii pro-Kremlin au cerut o explicaţii autorităţilor.

Este un eșec militar de răsunet, pe care Rusia nu îl recunoaște. Cauza oficială a pierderii navei este un incendiu la bord.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri