Japonia intră pentru a doua oară în stare de urgență din cauza infectărilor cu Covid-19

Data actualizării: Data publicării:
strada din tokyo, cu un panou in care apare premierul japonez anuntand starea de urgenta
Premierul Japoniei declară stare de urgenţă la Tokyo şi în alte trei prefecturi până la 7 februarie. Foto: Profimedia Images

Japonia intră pentru a doua oară în stare de urgență din cauza infectărilor cu Covid-19, care continuă să crească. Premierul Yoshihide Suga a decretat, joi, o nouă stare de urgenţă, care vizează zona metropolitană Tokyo şi trei prefecturi adiacente.

Starea de urgenţă în aceste regiuni din Japonia se instituie începând de vineri, 8 ianuarie, până la data de 7 februarie, a declarat premierul la începutul unei şedinţe a grupului operativ guvernamental pe tema măsurilor împotriva COVID-19, notează Reuters, preluată de Agerpres.

"Declarăm starea de urgenţă întrucât există îngrijorări că răspândirea rapidă a noului coronavirus în întreaga ţară va avea un impact semnificativ asupra vieţii locuitorilor şi asupra economiei", a declarat premierul japonez.

Până pe 7 februarie, atunci când încetează decretul, locuitorii sunt îndemnaţi să rămână acasă, iar restaurantele şi barurile nu vor mai servi băuturi alcoolice după ora 19:00 şi se vor închide până la ora 20.00. De asemenea, programul de funcţionare al sălilor de sport, magazinelor şi centrelor de divertisment va fi scurtat.

Tokyo a raportat joi alte 2.447 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cea mai mare cifră zilnică înregistrată pentru a doua zi consecutiv. Cifra anunţată joi depăşeşte cu mult recordul zilnic anterior, stabilit miercuri, de 1.591 de cazuri.

Deşi mai puţin afectată de pandemie decât multe alte ţări, Japonia a înregistrat miercuri, pentru prima dată, 6.000 de noi infecţii zilnice.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri