Video Kazahstan adoptă expresia lui Borat pentru a promova turismul: "Very nice!"

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0338211065
Sursa foto: Profimedia Images

Oficiul de turism din Kazahstan a adoptat fraza cheie a faimosului personaj interpretat de Sacha Baron Cohen în filmul "Borat" și o va folosi în noua sa campanie de promovare, informează BBC.

Fraza este folosită des de personajul de film Borat, un jurnalist fictiv din Kazahstan.

Filmul "Borat" a provocat controverse în țara asiatică, fiind interzis, iar autoritățile l-au amenințat cu judecata Sacha Baron Cohen.

Cu toate acestea, autoritățile au îmbrățișat acum personajul Borat, folosindu-l ca un mijloc de promovare - în special pentru că tocmai a fost lansat al doilea film "Borat".

Kazahstan a lansat o serie de reclame scurte în care subliniază peisajele și cultura națională, iar oamenii care apar în imagini folosesc fraza cheie a lui Borat "Very nice (foarte frumos)".

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Ideea de a folosi personajul Borat pentru a promova Kazahstan a aparținut lui Dennis Keen și Yermek Utemisso. Ei au prezentat ideea și au realizat reclamele.

Reacția pe rețelele de socializare a fost pozitivă, iar oamenii au apreciat reclamele.

Când filmul "Borat" a fost lansat în 2006, autoritățile din Kazahstan au interzis pelicula în cinematografe și pe DVD, iar locuitorii din țara asiatică nu au putut accesa site-ul filmului.

Oficialii din Kazahstan au considerat că filmul prezintă țara lor ca fiind rasistă, misogină și primitivă. În film, Borat vorbește despre incest, viol și spune că în Kazahstan se găsesc cele mai curate prostituate din lume.

Filmul a provocat controverse și în România, unde au fost filmate o parte din scene. Un sat a fost prezentat ca fiind satul natal al lui Borat. Sătenii au susținut ulterior că au știut că filmau un documentar, însă au apărut în varianta finală ca infractori și oameni înapoiați.

Cu toate controversele, peste câțiva ani guvernul din Kazahstan i-a mulțumit lui Sacha Baron Cohen pentru că a impulsionat turismul local. În 2021, ministrul de Externe din Kazahstan, Yerzhan Kazykhanov, a spus că îi este recunoscător lui Borat pentru promovarea turismului, menționând că solicitările de vize de turism au crescut de 10 ori.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri