Liderii din Rusia, Belarus şi Myanmar nu au fost invitaţi la funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Data actualizării: Data publicării:
omagiu regina elisabeta a II-a
Funeraliile reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, la Londra. Foto: Profimedia Images

Marea Britanie nu a invitat reprezentanți din Rusia, Belarus și Myanmar să participe la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a, care vor avea loc lunea viitoare, a declarat, marți, o sursă de la Whitehall, citată de Reuters.

Marea Britanie, împreună cu aliații săi occidentali, a încercat să izoleze Rusia și aliatul său Belarus pe scena mondială prin sancțiuni economice și alte măsuri ca răspuns la invazia Moscovei în Ucraina.

Myanmar și armata sa au fost, de asemenea, subiectul sancțiunilor britanice, în timp ce Londra își intensifică sprijinul pentru comunitatea Rohingya din țara sud-est asiatică.

Aproximativ 500 de demnitari străini sunt așteptați să participe la funeraliile reginei Elisabeta la Londra, invitațiile fiind trimise șefilor de stat din majoritatea țărilor cu care Marea Britanie are relații diplomatice, potrivit BBC.

O serie de lideri mondiali, de la președintele american Joe Biden și prima doamnă Jill Biden, până la prim-miniștrii Canadei, Australiei și Noii Zeelande, au confirmat prezența la eveniment, care va fi probabil una dintre cele mai mari adunări diplomatice din ultimii ani.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele rus Vladimir Putin nu preconizează să asiste la funeraliile reginei Elisabeta. „Opţiunea (deplasării sale) nu este avută în vedere”, a spus Peskov.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri