Alexis Tsipras compară criza economică din Grecia cu anii de dictatură militară

Data publicării:
alexis tsipras la bruxelles facebook-4

Alexis Tsipras, premierul Greciei: „Patriotismul democratic al acelei ere este o inspiraţie pentru noi astăzi, pentru eforturile poporului nostru de a recâştiga suveranitatea şi independenţa ţării, ce au fost pierdute în timpul acestei mari crize economice”.

Oficial german: Mai mult ajutor pentru ţările care vor finanţare prin ESM

Pe de altă parte, preşedintele Băncii Federale Germane a declarat că situaţia din Grecia poate fi o lecţie pentru viitor. Oficialul a vorbit despre extinderea cu 3 ani a scadenţei obligaţiunilor de stat pentru ţările care cer ajutor prin Mecanismul European de Stabilitate.

Jens Weidmann, preşedintele Băncii Federale Germane: „Asta va scădea drastic costurile de finanţare ale unui posibil program. Ajutorul financiar va fi necesar doar pentru a da mai mult timp pentru procesul de ajustare fiscală, ceea ce va face acest proces mai uşor. Dar asta nu înseamnă că vor putea fi eliminate datoriile vechi”.

În schimb, oficialul german spune că această mână de ajutor nu mai poate fi întinsă Greciei, deoarece este prea târziu. FMI, dar şi executivul grec vor o restructurare sau o reeşalonare a datoriei pentru ca ţara să depăşească perioada de criză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri