Boeing anunță că e gata să obțină autorizațiile pentru avioanele 737 MAX, modele implicate în două tragedii aviatice

Data actualizării: Data publicării:
boeing 737 max

Boeing anunţă că a modificat programul informatic al avioanelor 737 MAX. Este vorba despre modelele implicate în două tragedii aviatice în are au murit 350 de oameni.

În ambele accidente au fost semnalate probleme ale sistemului automat de stabilizare a aeronavelor. Acum, constructorul american spune că este gata să obţină din nou autorizaţiile pentru avioanele 737 MAX.

Boeing precizează că a făcut peste 200 de teste de zbor cu varianta modificată a programului, însumând peste 360 de ore. De două luni, toate aeronavele de acest fel din lume sunt consemnate la sol. Iar în ultima lună, compania nu a primit nicio comandă.

Avioanele 737 MAX au fost consemnate după prăbuşirea unei aeronave a companiei Ethiopian Airlines, în care toţi cei 157 de oameni aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa, la numai cinci luni de la o prăbuşire similară a unui avion al operatorului Lion Air, în care au murit 189 de oameni.

Boeing speră că actualizarea software şi trainingul piloţilor vor preveni ca date eronate să declanşeze un sistem numit MCAS, care s-a activat în ambele prăbuşiri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri