Britanicii sunt obligați să poarte măști în magazine, bănci, la poștă și în aeroport, începând de azi. Cei care refuză vor fi amendați

Data publicării:
Un barbat poarta o masca de protectie, in aeroport
Foto: Guliver / Getty Images

Marea Britanie a introdus obligativitatea purtării măștilor în magazine, bănci, stații de autobuz, la poștă în mall-uri și în aeroporturi, potrivit The Guardian

Potrivit noilor reglementări, clienții trebuie să poarte măști, însă personalul mall-urilor sau supermarketurilor nu este obligat. Guvernul „recomandă ferm angajaților să ia în considerare utilizarea măștilor de protecție acolo unde este cazul”. De asemenea, în bănci sau în oficiile poștale și alte întreprinderi, angajații vor putea solicita oamenilor să înlăture masca pentru a putea fi identificați mai ușor.

„Pe măsură ce trecem la următoarea etapă de relaxare a restricțiilor pentru public este vital să continuăm să facem cumpărături în siguranță. Toată lumea trebuie să aibă un rol activ în lupta împotriva acestui virus, urmând aceste noi instrucțiuni. De asemenea, vreau să mulțumesc publicului britanic pentru toate sacrificiile pe care le-a făcut pentru a ajuta această țară să fie în siguranță”, a declarat ministrul Sănătății Matt Hancock.

Tot de vineri, cetățenii care nu respectă aceste reguli vor fi amendați cu până la 100 de lire sterline. Copiii sub 11 ani și cei cu anumite dizabilități vor fi scutiți de purtarea măștii.

Magazinele pot interzice intrarea oricărui cetățean fără mască, iar dacă clienții refuză să se conformeze, angajații pot apela la sprijinul poliției.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri