Cât valorează o bancnotă de 0 euro cu chipul lui Karl Marx

Data actualizării: Data publicării:
MARX

Autoritățile din Trier, orașul natal al filosofului și economistului Karl Marx, au emis o bancnotă de 0 euro cu chipul acestuia. Pe 5 mai se împlinesc 200 de ani de la nașterea sa.

Această inițiativă capitalistă de a face profit din vânzarea de bancnote cu Mark a atras atenția turiștilor și presei, comentează Business Insider.

Bancnotele se vând în tot orașul german, în special prin intermediul birourilor de turism locale și costă 3 euro. Până acum au fost comercializate 5.000 astfel de suveniruri și se speră că alte 15.000 vor ajunge în portofelele vizitatorilor și localnicilor.

Pe de altă parte, în oraș va fi ridicată o nouă statuie a lui Marx, cu o greutate de trei tone, din fonduri oferite de guvernul Chinei.

În oprele sale, Karl Marx a argumentat că sistemul capitalist, la fel ca și sistemele socio-economice precedente, produce tensiuni interne care îl conduc la distrugere. Așa cum capitalismul a înlocuit feudalismul, capitalismul va fi înlocuit de comunism, o societate fără clase, susținea Marx.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri