Cea mai nouă modă culinară: "Godzilla Ramen"

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0785874691
Sursa foto: Profimedia Images

Un restaurant din Taiwan a devenit faimos pentru felul său "Godzilla Ramen", care conține un picior de reptilă ce pare să iasă din bol.

Felul de mâncare servit la Witch Cat Kwai, un restaurant din Douliu City, conține carne de crocodil, scrie CNN Travel.

Proprietarul restaurantului, Chien, a declarat pentru CNN Travel că supa conține ouă de prepeliță, carne de porc, porumb, bambus, ciuperci, pește și un picior de crocodil, din față. Acesta spune că, din cauza dificultății cu care obține picioare de crocodil, poate vinde doar două porții de "Godzilla Ramen" pe zi. Prețul unei porții este echivalentul a 50 de dolari americani.

O parte din prețul ridicat se datorează cantității de muncă necesare pentru a crea felul de mâncare. După ce piciorul de crocodil este curățat, este frecat cu alcool și un amestec de condimente (ghimbir, usturoi și ceapă). Ulterior, este marinat timp de două ore într-un sos special. În total, procesul de preparare pentru "Godzilla Ramen" durează trei ore.

"Mulți clienți spun că gustul cărnii de crocodil este asemănător cu cel al cărnii de pui, însă este un pic mai moale și elastică", spune Chien. "Eu cred că are gust de pulpe de pui marinate".

Rețeta restaurantului din Douliu City a apărut la o lună după ce un restaurant din Taipei a introdus un fel de mâncare mai controversat: ramen cu izopode gigant, o crustacee cu 14 picioare. Totuși, rețeta acestui restaurant este mai simplă: crutaceele sunt gătite la abur timp de 10 minute și așezate peste ramen.

Cei care vor să încerce "Gozdilla Ramen" trebuie să se pună pe o listă de așteptare, în acest moment fiind rezervate toate locurile disponibile până la finalul lunii august.

În Taiwan, creșterea și mâncarea crocodililor care nu fac parte din speciile protejate este permisă de lege.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri