Cel mai bogat om din China a făcut karaoke în faţa angajaţilor

Data actualizării: Data publicării:
wang-jianlin
Foto: captură News.ro

Miliardarul Wang Jianlin, CEO-ul grupului Wanda şi cel mai bogat om din China, a făcut karaoke, weekendul trecut, la petrecerea de sfârşit de an organizată pentru angajaţii companiilor sale, informează The Hollywood Reporter, preluat de News.ro.

wang-jianlin
Foto: captură News.ro

Atunci când cel mai bogat om al Chinei vrea să cânte, el chiar cântă - iar întreaga companie îl ascultă. În cadrul unui eveniment ce pare să devină o tradiţie anuală, Wang Jianlin, preşedintele miliardar al conglomeratului chinez Dalian Wanda Group, a urcat pe scenă, la petrecerea de sfârşit de an organizată pentru angajaţii firmelor sale, weekendul trecut, în estul Chinei.

Având în spatele lui pe scenă o orchestră live şi o trupă de dansatoare profesioniste, magnatul chinez, în vârstă de 62 de ani, a interpretat câteva cântece chinezeşti pop-rock, un fragment dintr-o operă chineză, dar şi o baladă romantică. 

Angajaţii firmelor sale, reuniţi în sala centrală a unui centru de conferinţe, au cântat o dată cu el şi l-au filmat şi fotografiat pe miliardar. Înregistrările video au fost publicate apoi pe YouTube. 

Wang Jianlin a debutat în public în calitate de ”cântăreţ” la un eveniment privat similar ce a fost organizat de grupul Wanda anul trecut.

La fel ca mulţi chinezi din generaţia lui, Wang Jianlin este pasionat de karaoke. Într-un interviu acordat pentru The Hollywood Reporter, la Beijing, în 2016, magnatul chinez a spus că preferă să cânte piese din repertoriul indie-rock chinezesc, deoarece acele piese îl ajută să se simtă ”mai liber”.

În timp ce campania agresivă de achiziţii pe care grupul Wanda o face la Hollywood i-a impresionat, dar şi îngrijorat, pe unii dintre americani, miliardarul Wang Jianlin şi-a câştigat şi câţiva admiratori din industria americană de divertisment cu ajutorul interpretărilor sale muzicale.

”Chiar am petrecut o noapte făcând karaoke la Beijing”, a dezvăluit Jeffrey Katzenberg, fondatorul DreamWorks Animation, în octombrie 2016. ”Are o voce chiar bună şi am râs mult împreună”.

Pe parcursul ultimilor ani, grupul Wanda deţinut de Wang Jianlin a devenit cel mai agresiv investitor chinez de pe piaţa media din Statele Unite. Compania chineză a cumpărat lanţul american de cinematografe AMC cu 2,6 miliarde de dolari în 2012 şi este pe cale să încheie un acord ce vizează o fuziune între AMC şi Carmike Cinemas Inc, pentru a crea astfel cel mai mare circuit cinematografic din America de Nord.

În ianuarie 2016, conglomeratul chinez a plătit 3,5 miliarde de dolari pentru a cumpăra Legendary Entertainment, un studio cinematografic din Burbank, California, care a produs numeroase filme celebre, inclusiv ”Pacific Rim” şi mult aşteptatul ”The Great Wall”, cu Matt Damon în rolul principal.

În urma unui parteneriat major cu Sony Pictures, Wang Jianlin a dezvăluit pentru The Hollywood Reporter, în noiembrie, că intenţionează să investească în toate cele şase studiouri majore de la Hollywood.

Grupul Wanda este pe cale să încheie, de asemenea, o afacere de 1 miliard de dolari pentru a achiziţiona Dick Clark Productions, compania care deţine şi produce gala de decernare a Globurilor de Aur.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri