China copiază tot. COS, sistemul de operare care va concura cu Androidul și iOS-ul

Data publicării:
cos

China OS, sistemul de operare chinezesc pentru telefoane mobile inteligente şi tablete, are o poveste interesantă. Este practic un sistem de operare creat de guvernul comunist de la Beijing, care a finanţat de la bun început acest proiect.

China OS a fost lansat oficial, la finele săptămânii trecute, şi de la bun început existau 100.000 de aplicaţii pentru el. Iar acesta este primul detaliu suspect.

În mod normal aplicaţiile sunt create după lansarea unui sistem de operare, nu înaintea lansării cum s-a întâmplat în cazul China OS.

Ceea ce înseamnă fie că suta de mii de aplicaţii nu există, fie că sistemul de operare chinezesc nu este ceea ce pare.

Profesorii chinezi de informatică şi studenţii care au participat la acest proiect au clarificat puţin situaţia în momentul în care au anunţat că, de fapt, China OS este compatibil cu Android.

Deci, poate rula unele dintre aplicaţiile produse pentru sistemul de operare al celor de la Google. Însă această clarificare a dat naştere unei alte suspiciuni.

Pe o copie chinezească a reţelei de socializare Twitter, comentatorii au remarcat cât de mult seamănă unele elemente grafice cu iconiţele prezente în sistemul de operare Android. Aşa că nu este exclus ca sistemul de operare chinezesc să fie doar un Android modificat.

Iar modificarea Androidului nu este ceva foarte greu de făcut.

Situaţia se va clarifica probabil în momentul în care specialiştii IT din Occident vor reuşi să pună mâna pe un telefon dotat cu sistemul de operare chinezesc.

Până atunci chinezii beneficiază de prezumţia de nevinovăţie deşi, de-a lungul timpului, şi-au făcut un nume copiind produsele occidentale.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri