Chinezii au intrat în anul Calului de lemn

Data publicării:
podoabe chestii china

În capitala Chinei, Beijing, artificiile au luminat cerul, chiar dacă autorităţile le ceruseră localnicilor să evite folosirea lor, pentru a nu spori şi mai mult poluarea.

Chinezii cred că artificiile alungă vechiul an, risipesc spiritele rele şi în schimb aduc noroc şi prosperitate. Mulţi au preferat să urmărească focurile de artificii la televizor, acasă, în timpul tradiţionalei cine festive. De anul nou, casele şi străzile sunt împodobite cu decoraţiuni roşii, iar oamenii poartă haine de aceeaşi culoare. De bun augur sunt şi culorile anului 2014, albastru şi verde.

În capitala Taiwanului, primii născuţi din noul an chinezesc au adus bucurie pentru că semnul zodiacal sub care au venit pe lume este considerat unul norocos.

Anul Nou a fost sărbătorit cu fast şi la Yokohama, în Japonia, unde se află cel mai mare cartier chinezesc din lume. Oamenii au asistat la dansuri tradiţionale şi au mers la temple, să se roage pentru sănătate şi noroc în noul an.

Şi chinezii din Londra sunt în sărbătoare. Cu ocazia Anului Nou, roata London Eye a fost luminată în roşu şi auriu. La Londra au loc cele mai mari petreceri dedicate Anului Nou Chinezesc din afara Asiei.

În China, sărbătorile de Anul Nou, numite Festivalul primăverii, ţin 15 zile. Anul Calului albastru sau verde de Lemn este anul 4712, în calendarul chinezesc, şi se va încheia la 18 februarie 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri