Cinci sute de persoane sunt date dispărute în inundațiile din Colorado

Data publicării:
colorado2

Cinci sute de persoane sunt date dispărute după inundaţiile catastrofale din Colorado, care au lăsat în urmă cel puţin cinci morţi şi pagube imense. Echipele de intervenţie au ajuns în localităţile izolate de ape şi au început să-i recupereze pe localnici. Între timp, mii de persoane sunt nevoite să îşi abandoneze casele, pentru că sunt aşteptate noi viituri.

Soldaţii au folosit bărci, camioane şi elicoptere pentru a ajunge la sinistraţi. Torenţii scurşi de pe versanţi şi din canioane au inundat numeroase localităţi.

Oamenii spun că au fugit doar cu hainele de pe ei.

Până acum, salvatorii au recuperat peste 1200 de persoane rămase izolate. Cel puţin tot atâtea aşteaptă să fie salvate, astfel că operaţiunile ar putea dura câteva zile. În alte părţi, localnicii se grăbesc să se pună la adăpost, pentru că se aşteaptă un nou val de inundații.

Garda Naţională a trimis mai multe elicoptere pentru transportarea sinistraţilor în zone mai sigure. Sunt cele mai grave inundaţii din Colorado din ultimii 150 de ani. Pagubele sunt estimate la zeci de milioane de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri