Foto Cum arată după 40 de ani gunoaiele aruncate pe o plajă

Data actualizării: Data publicării:
deșeuri plajă
FOTO: Colin Lane/Liverpool Echo

Furtunile au scos la suprafață rămășițele unui „picnic” care a avut loc pe o plajă pitorească din Marea Britanie în urmă cu zeci de ani.

Vântul puternic a spulberat nisipul de pe o plajă de lângă Liverpool și a scos la lumină resturile unui ospăț la malul mării de la începutul anilor '80. Astfel, pe plaja Formby au fost găsite sticle, doze de răcoritoare, ambalaje de la dulciuri și chiar o pungă de pâine pe care era trecut anul de producție - 1983 - , toate puse într-o pungă din plastic, relatează Metro.

deșeuri plajă
FOTO: Colin Lane/Liverpool Echo

Descoperirea este de natură să alimenteze temerile privind poluarea cu materiale plastice, al cărei impact este subliniat tot mai frecvent de oamenii de știință.

Cercetătorii au stabilit deja că particulele mici din plastic care ajung în aer dăunează sănătății oamenilor. De asemenea, deșeurile din plastic sunt responsabile pentru o varietate de probleme care afectează animalele marine.

40 de ani nu au fost suficienți pentru a descompune gunoaiele vechi care au fost aruncate pe plajă, iar unele ambalaje au rămas intacte, potrivit Liverpool Echo.

deșeuri plajă
FOTO: Colin Lane/Liverpool Echo

Descoperirea a fost făcută de un fotograf, Colin Lane, de 49 de ani, în timp ce își plimba câinele pe plajă. „Se pare că furtuna a mutat nisipurile și au scos la suprafață această pungă care a fost îngropată zeci de ani”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri