Cutremur cu magnitudinea 7,5 în Filipine. Sunt așteptate mai multe tsunamiuri acolo și în Japonia

Data actualizării: Data publicării:
femei langa seismografe dupa producerea unui cutremur
Cutremur puternic în Filipine. Sunt așteptate mai multe tsunamiuri acolo și în Japonia. Foto: GettyImages

În zona insulei Mindanao din Filipine s-a produs sâmbătă un cutremur cu magnitudinea de 7,5, care va fi urmat probabil de mai multe tsunamiuri, informează Reuters.

Seismul a fost localizat de Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC) la o adâncime de 63 de km, iar Agenţia Seismologică Filipineză PHIVOLCS a avertizat că începând aproximativ la miezul nopţii (ora locală 00:00, respectiv 16:00 GMT) mai multe tsunamiuri ar putea lovi Filipinele timp de câteva ore.

Şi agenţia meteorologică niponă a emis o alertă de tsunami pentru prefecturile Chiba, Shizuoka şi Kagoshima din Japonia. Televiziunea japoneză NHK a transmis că valuri seismice cu înălţimea de până la un metru vor ajunge pe coastele de vest ale arhipelagului nipon ceva mai târziu, înainte de ora locală 1.30 (16.30 GMT), notează Reuters, citată de Agerpres.

US Geological Survey, serviciul guvernamental american de monitorizare geologica, seismică, hidrologică şi biologică, a estimat magnitudinea cutremurului la 7.6, iar adâncimea la 32 de km.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri