Cutremur soldat cu zeci de victime, în nord-vestul Iranului

Data actualizării: Data publicării:
cutremur iran

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi 120 au fost rănite în urma unui seism cu magnitudinea de 5,9 care a lovit nord-vestul Iranului în noaptea de joi spre vineri, relatează PressTV.

Epicentrul a fost localizat la o adâncime de doar 8 kilometri, în provincia Azerbaidjanul de Est, la aproximativ 120 de kilometri sud-est de oraşul Tabriz, potrivit centrului seismologic al Institutului de Geofizică al Universităţii din Teheran.

Din cauza adâncimii mici la care s-a produs, cutremurul s-a simțit puternic și mulți oameni au ieșit panicați pe străzi. Potrivit Centrului seismologic europeano-mediteranean (EMSC), seimsul a fost resimțit de circa 20 de milioane de oameni în Iran și chiar în Turcia vecină.

După producerea cutremurului, care a avut loc în puterea nopții, la ora 22:47 GMT, s-au înregistrat mai multe replici, cu magnitudini de până la 4,8.

Iranul are o istorie a cutremurelor devastatoare. În 2003, mai mult de 26.000 de oameni au murit într-un cutremur care a devastat orașul istoric Bam din estul țării. În 1990, un cutremur de magnitudine 7,4 care s-a produs în nordul Iranului a ucis peste 37.000 de oameni și a rănit alți 300.000.

Alte două cutremure semnificative s-au produs în 2005 și 2012, soldate cu un bilanț de circa 1.000 de morți.

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri