Filmul despre prințesa Diana va avea premiera mondială în această seară

Data publicării:
diana - 5957415-AFP Mediafax Foto-PATRICK RIVIERE

Filmul spune povestea de iubire dintre Lady Diana şi chirurgul pakistanez Hasnat Khan, care a durat din 1995 până în 1997, cu puţin înainte de moartea prinţesei.

Scenariul are la bază cartea lui Kate Snell, "Diana: Ultima ei dragoste". Hasnat Khan a declarat deja că filmul conţine numai bârfe. Realizatorii se apără însă.

Nu este un documentar, ci o interpretare dramatică. Într-o poveste de iubire trebuie să creezi patru sau cinci scene dramatice, care să o facă vie”, a explicat Oliver Hirschbiegel, regizorul filmului Diana.

Rolul principal este intepretat de actriţa australiană Naomi Watts. Ea a recunoscut că a lucrat din greu pentru a-şi schimba vocea, stilul şi atitudinea, astfel încât să se apropie cât mai bine de Lady Diana.

Filmul reconstituie momentele care au marcat ultimii ani din viaţa prinţesei, inclusiv călătoria ei în Angola, în cadrul campaniei împotriva minelor antipersoană.

Lady Diana a murit în urma unui cumplit accident de maşină, la Paris, la 31 august 1997, alături de iubitul ei din acea vreme, egipteanul Dodi al-Fayed. Avea 36 de ani şi era una dintre cele mai iubite şi admirate personalităţi de pe glob.

Ancheta a stabilit că accidentul a fost provocat de viteza excesivă cu care şoferul, aflat în stare de ebrietate, conducea maşina în care se aflau cei doi, în încercarea de a scăpa de fotografi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri