FOTO. Cum arată orașul New Taipei, al cărui logo ar fi fost copiat la București

Data publicării:
Roctpchall

Lucrarea care a câştigat concursul pentru logo-ul Bucureştiului a fost descalificată (Detalii aici). Decizia a fost anunţată astăzi de Primăria București şi este motivată prin asemănarea cu o siglă deja existentă – cea a orașului New Taipei. Designerul timișorean a cărui lucrare a fost aleasă și ulterior descalificată a spus că s-a inspirat din „moștenirea arhitectonică autentică a Capitalei”. Însă cum arată orașul Taipei? Urmăriți mai jos în fotogalerie!

Roctpchall
Roctpchall

Primăria Capitalei a anunțat miercuri că Narcis Teodor Lupou, un designer în vârstă de 32 de ani, din Timișoara, a câștigat concursul pentru noul logo al Bucureștiului.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al grupului liberal din Consiliul General al Municipiului București, Ciprian Ciucu, i-a solicitat primarului general, Gabriela Firea, să nu valideze concursul pentru stabilirea unui logo al Capitalei, motivând că lucrarea ar fi un plagiat.

Logo-ul folosit de orașul Taipei constă dintr-o floare cu patru petale, fiecare dintre aceste petale reprezentând o inimă stilizată, redată în culorile roșu, galben, verde sau albastru. Această floare simbolică are și o tulpină, element care nu se regăsește în sigla desemnată drept câștigătoare a concursului organizat de Primăria Capitalei.

Potrivit câștigătorului concursului, conceptul grafic propus a avut drept „catalizatori” diverse repere vizuale și simboluri, ancorate adânc în istoria culturală a orașului, în cultura populară universală, dar și în dezideratele administrației locale actuale. Potrivit acestuia, cele două logo-uri sunt, din punct de vedere stilistic, complet diferite, cel din Taiwan având elemente din cultura asiatică, orientală: „E o asemănare de culori, morfologică, însă conceptul e total diferit”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri