Francezi morţi în deşert. Copilul a supravieţuit graţie sacrificiului părinţilor

Data publicării:
White Sands New Mexico USA-wikipedia

FOTO: wikipedia.org

Băiatul a povestit autorităților că, în deșert, tata și mama beau câte o înghițitură de apă, iar lui îi dădeau câte două. Probabil că de aceea el a supraviețuit, era mai mic și oricum a băut mai multă apă decât ei.

Familia avea numai două sticle cu apă, adică aproximativ 1,2 litri. În deșert, nu exista niciun fel de adăpost și nici o sursă de apă, doar dune nesfârșite de nisip.

Bunicul copilului a declarat sâmbătă la BFM TV că băiatul este bine și că urmează să se întoarcă în Franța în cursul zilei, însoțit de bunica sa. „Enzo e în afara pericolului. Analizele au arătat că nu mai e niciun risc”, a precizat bărbatul.

Alain Steiner este tatăl lui David Steiner, francezul care și-a găsit sfârșitul în deșert. El a povestit cum a aflat de moartea fiului și a nurorii sale, Ornella.

„Miercuri dimineață, niște polițiste au sunat la ușa mea. M-au întrebat dacă pot intra, pentru că trebuie să mă anunțe ceva. Mi-au dat o scrisoare de la Ministerul de Externe care mă informa despre moartea fiului meu și a nurorii mele”, a declarat pensionarul pentru Le Parisien

„Din informațiile pe care mi le-a furnizat Quai d'Orsay, David și Ornella i-au dat toate rezervele de apă băiatului, pentru a putea supraviețui. Dar circumstanțele exacte ale morții lor nu îmi sunt cunoscute. Urmează să fie făcută autopsia”, a spus bărbatul.

Potrivit poliției americane, primele elemente ale raportului medical arată că cei doi au murit din cauza căldurii.

David Steiner, 42 de ani, și Ornella Steiner, 51 de ani, plecaseră într-o plimbare, marți după-amiază, împreună cu fiul lor, prin parcul național White Sands din New Mexico.

Băiatul a povestit că mama sa, la un moment dat, a decis să se întoarcă la mașină, pentru că se simțea rău. El și-a continuat drumul împreună cu tatăl său, până când și acesta s-a simțit rău și și-a pierdut cunoștința. Enzo a fost găsit în viață, alături de tatăl său, de o patrulă a parcului național. Polițiștii găsiseră mai întâi cadavrul mamei și în momentul în care s-au uitat în memoria aparatului foto pe care îl avea, și-au dat seama că mai era însoțită de două persoane, așa că au plecat în căutarea lor. Băiatul, deshidratat, dar conștient, a fost internat într-un spital local.

Șeriful a explicat că i-a găsit pe cei trei francezi din pură întâmplare. El a precizat că la intrarea în parcul național White Sands există un registru, dar familia nu îl semnase. Autoritățile au estimat că familia plecase în jurul orei 13:00 și au început să se simtă rău în jurul orei 15:30.

Alain Steiner a mai povestit că fiul său, David, pregătea această călătorie de un an și jumătate și că moștenise de la părinții săi gustul pentru călătorii. „Am mers în 20 de țări pe puțin și i-am transmis acest virus. Călătorea mult cu Ornella.
David era pasionat de fotografie. Făcea multe fotografii în timpul călătoriilor, un obicei pe care tot de la mine l-a moștenit”, a spus Alain Steiner, fotograf profesionist, acum pensionat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri