Iranul anunță că a capturat o navă în Golful Persic

Data actualizării: Data publicării:
harta-iran-golful-persic
Foto: captură Google Maps

Gardienii Revoluţiei din Iran au capturat luni, în Golful Persic, o navă din Emiratele Arabe Unite care transporta carburant, incident care probabil va amplifica tensiunile cu Statele Unite.

„Nava a fost capturată în largul Insulei Tonb-e Bozorg din Golful Persic; echipajul a fost transferat autorităţilor din provincia Hormozgan”, au anunţat Gardienii Revoluţiei, conform agenţiei de presă ISNA.

Surse citate de agenţia de presă Fars au declarat că nava capturată, care ar avea la bord 250.000 de litri de motorină, aparţine Emiratelor Arabe Unite.

Incidentul maritim intervine în contextul în care Statele Unite au acuzat Iranul de comiterea atacurilor care au vizat două rafinării din Arabia Saudită, transmite Mediafax.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul.

Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri