Kiribati a respins planul de înființare a „Rusiei alternative” pe teritoriul său

Data actualizării: Data publicării:
Onotoa

Guvernul din Kiribati a respins planul unui om de afaceri rus de a readuce la viață monarhia Romanovilor pe teritoriul său. Monarhist declarat, acesta intenţiona să cumpere trei insule ce aparţin statului Kiribati pentru a construi hoteluri şi pentru monarhia rusă, El s-a declarat „şocat”, miercuri, după ce a aflat că proiectul său a fost respins de guvernul acestui stat insular din Oceanul Pacific, transmite News.ro.

Onotoa

Anton Bakov a spus că va continua să facă lobby pentru acest proiect şi va încerca să schimbe decizia autorităţilor din Kiribati cu ajutorul unei noi propuneri.

Respingerea propunerii sale reprezintă o nouă provocare pentru omul de afaceri din Rusia, care încearcă să obţină un teritoriu, cu scopul de a transforma monarhia Romanov, care a dispărut în Rusia odată cu Revoluţia bolşevică din 1917, într-un stat suveran şi cu bune intenţii.

Provocările erau inevitabile, dar nu îl vor opri, spune el, adăugând că lupta pentru reinstaurarea Imperiului Romanov va continua.

Guvernul din Kiribati a cerut Comisiei pentru Investiţii Străine din această ţară să analizeze propunerea înaintată de Anton Bakov, iar acesta a primit, vineri, „o scrisoare şocantă”, prin care era informat că planul lui a fost respins, fără să i se ofere o explicaţie.

Comisia a luat această decizie fără a îl invita pe magnatul rus la o rundă de negocieri şi fără să îi ofere posibilitatea de a îşi explica proiectul în faţa membrilor comisiei, a precizat Anton Bakov pentru DPA.

Antreprenorul rus a mai spus că nu ştie dacă suma pe care o oferea guvernului din Kiribati era prea mare sau dacă planul de investiţii prea mic sau dacă menţionarea sintagmei „Imperiul Romanov” a fost prea înspăimântătoare.

Anton Bakov a dezvăluit că s-a „îndrăgostit” de Kiribati şi de oamenii din acest stat insular şi a spus că nu doreşte să investească în alte regiuni ale lumii.

861px-Kiribati_on_the_globe_(Polynesia_centered)
Insulele Kiribati pe glob

Anton Bakov, un fost parlamentar rus care este liderul Partidului Monarhist, vrea să folosească trei insule nelocuite din Kiribati pentru a construi pe ele hoteluri şi pentru a înfiinţa astfel „o Rusie alternativă”.

Antreprenorul rus a anunţat în ianuarie că va aloca 350 de milioane de dolari acestui proiect, iar soţia lui a declarat pentru acelaşi post de radio că ideea soţului ei este sprijinită „de un număr mare de patrioţi ruşi care nu sunt mulţumiţi de regimul lui Putin”.

Monarhia rusă a fost înlăturată în 1917 prin Revoluţia Bolşevică, însă Anton Bakov a luptat în ultimii ani pentru restaurarea ei.

În 2011, el a creat „Tronul Imperial” - o micronaţiune nerecunoscută de alte state şi fără teritoriu - în care liderul se va numi „Împăratul Nicolae al III-lea”.

Kiribati, un mic arhipelag alcătuit din 30 de atoli coralieni şi insule din Oceanul Pacific, este una dintre cele mai sărace ţări din lume. Kiribati se confruntă şi cu ameninţarea dispariţiei fizice a teritoriului său în urma fenomenului de încălzire globală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri