Lockdown de 5 zile în statul australian Victoria. Simona Halep, ultimul meci cu spectatori în tribune la Australian Open

Data actualizării: Data publicării:
Polițist australian
Polițist australian. Foto: Profimedia

Guvernul regional al statului australian Victoria, situat în sud-estul ţării, a decretat un lockdown de cinci zile începând de vineri noapte, ca urmare a detectării unui focar cu noua tulpină britanică de coronavirus într-un hotel în care sunt plasate în carantină persoane venite din străinătate, relatează EFE, potrivit Agerpres. Meciurile de la turneul de tenis Australian Open, care are loc la Melbourne, capitala statului, se vor desfășura fără spectatori în tribune. 

Restricțiile, anunţate de guvernatorul Daniel Andrews, vor intra în vigoare la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă. Cei 6,7 milioane de locuitori ai statului nu vor putea să iasă din locuinţele lor decât pentru cumpărături, pentru a face sport sau pentru a merge la locul de muncă - pentru cei incluşi în categoria personalului esenţial.

Măştile de protecţie sunt obligatorii în orice moment şi nu sunt permise vizitele la domiciliu.

Australian Open, fără spectatori în tribune

Organizatorii turneului de tenis Australian Open au anunțat că meciurile de vineri se vor desfășura cu spectatori în tribune, ca până acum, însă de sâmbătă jucătorii nu vor mai avea audiență pe teren.

„Anunțăm deținătorii de bilete, jucătorii și membrii staff-ului că Australian Open se va desfășura fără spectatori pe teren timp de cinci zile, începând de sâmbătă”, se arată pe site-ul evenimentului, cu precizarea că cei care au cumpărat bilete își vor primi banii înapoi.

Vineri are loc ultimul meci cu spectatori al Simonei Halep, care o va întâlni pe Veronika Kudermetova, locul 36 WTA.

După detectarea focarului de infectare cu noua tulpină britanică de coronavirus într-un hotel pus la dispoziţia persoanelor venite din străinătate pentru a petrece perioada de carantină, autorităţile din statul Victoria au confirmat 13 contagieri locale.

„Trebuie să ne asumăm faptul, bazându-ne pe sfaturile experţilor, că există cazuri de transmitere pe care nu le cunoaştem şi care se răspândesc cu viteza luminii”, a declarat vineri guvernatorul Daniel Andrews pentru a justifica această măsură prin care se încearcă să se evite apariţia altor focare, aşa cum s-a întâmplat în statul Victoria între iunie şi septembrie.

Australia a confirmat de la începerea pandemiei un număr de 28.879 de cazuri de COVID-19 şi 907 de decese. Din acest bilanţ naţional, 20.460 de infecţii şi 829 de decese au fost raportate în statul Victoria.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri