Miliardară din Monaco, ucisă la comanda ginerelui

Data publicării:
consul

Wojciech Janowski este în custodia poliţiei de luni, atunci când a fost arestat alături de 22 de persoane suspectate de asasinarea Helenei Pastor. Şi soţia lui Wojciech Janowski, Sylvia, fiica cea mare a miliardarei ucise, a fost reţinută pentru interogatoriu, dar eliberată joi fără a-i fi aduse acuzaţii. Reţinerile au fost făcute după ce poliţia a arestat doi suspecţi, presupuşii autori ai atacului asupra Helenei Pastor. Ei au fost identificaţi cu ajutorul camerelor de supraveghere.

În spatele comandării asasinatului stau, se pare, motive financiare. Din averea de 20 de miliarde de euro, Helene Pastor îi dădea fiicei sale doar 500.000 de euro anual. De altfel, poliţia anchetează şi transferuri suspecte de bani din conturile miliardarei în cele ale lui Wojciech Janowski.

Helene Pastor şi şoferul ei au fost împuşcaţi pe 6 mai când ieşeau cu maşina pe porţile unui spital din Nisa. Doi indivizi au deschis focul asupra autovehiculului, apoi au fugit.

Au fost trase numai două focuri. Cele două victime au fost duse la spitalul Saint-Roch din Nisa în stare gravă.

Miliardara, care avea 77 de ani, şi şoferul ei au murit câteva zile mai târziu după comiterea atacului din cauza rănilor foarte grave. Iniţial, poliţia a suspectat că în spatele asasinatului se află mafia italiană.

Helene Pastor a lăsat în urmă o avere estimată la cel puţin 20 miliarde de euro, cu afaceri în special în contrucţii şi în domeniul imobiliar.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri