O balenă beluga, care trăiește în Oceanul Arctic, a intrat pe râul Sena și a ajuns lângă Paris

Data publicării:
Beluga
Sursa foto: Profimedia Images

O balenă albă a fost văzută în râul Sena din Franța, iar autoritățile franceze încearcă acum să găsească o cale să salveze mamiferul care are habitatul în Oceanul Arctic și mările adiacente, informează BBC.

În prezent, balena Beluga se află în apropiera unei ecluze, la aproximativ 70 de kilometri de Paris.

Publicul este atenționat să păstreze distanța fața de mamiferul care pare să fie subnutrit. Experții nu își pot explica cum acest exemplar de beluga s-a îndepărtat atât de mult la sud de habitatul său natural.

"Provocarea pentru moment va fi să o hrănim, iar apoi s-o însoțim în deplasarea ei spre ocean", a declarat Lamya Essemlali, de la organizația Sea Shepherd Franța, pentru Reuters. Extragerea balenei din apă nu este o opțiune, potrivit lui Essemlali, fiind o operațiune prea riscantă.

Imaginile publicate arată balena în timp ce înoată ușor prin Sena. Autoritățile franceze nu au oferit informații despre dimensiunile mamiferului, însă un exemplar adult de balenă beluga poate atinge 4 metri lungime.

În luna mai, o balenă ucigașă a fost găsită moartă în râul Sena, după ce planul autorităților de a direcționa exemplarul de patru metri lungime înapoi spre mare cu ajutorul stimulilor auditivi a eșuat. Ulterior, experții au stabilit că balena era grav bolnavă.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri