Om de afaceri condamnat la moarte pentru mită și bigamie, într-unul dintre cele mai mari scandaluri de corupție din China

Data actualizării: Data publicării:
Om de afaceri condamnat la moarte pentru mită și bigamie, într-unul dintre cele mai mari scandaluri financiare dn China
Om de afaceri condamnat la moarte pentru mită și bigamie, într-unul dintre cele mai mari scandaluri financiare dn China. Foto: Profimedia Images

Lai Xiaomin, fost președinte al China Huarong Asset Management Co., a fost condamnat la moarte pentru luare de mită, corupție și bigamie, într-unul dintre cele mai mari scandaluri financiare din China, relatează Bloomberg.

Lai a fost găsit vinovat că a primit mită în total 1,79 miliarde de yuani (225 milioane de euro) între 2008 și 2018. Toate bunurile sale personale vor fi confiscate, a mai decis instanța.

La începutul anului 2020, omul de afaceri a mărturisit înr-un documentar de televiziune că preferă plățile în numerar și că o mulțime de facturi duc către un apartament din Beijing, unde mai mult de 200 de milioane de yuani au fost descoperite ulterior de poliție. Lai a fost arestat în 2018, iar de atunci autoritățile chineze spun că au descoperit că acesta deține numeroase proprietăți, ceasuri de lux, mașini, aur și colecții de artă.

Autoritățile chineze adoptă o poziție din ce în ce mai dură în ceea ce privește corupția. Peste 1 milion de oficiali guvernamentali au fost pedepsiți în campania anticorupție lansată de președintele Xi Jiinping, potrivit presei de stat din China.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri