Papa Francisc, în Orientul Mijlociu. Suveranul Pontif ajunge, duminică, în Cisiordania

Data publicării:
papa francisc mfax-2

Suveranul Pontif a oficiat o slujbă impresionantă pe stadionul din Amman, la care au participat zeci de mii de credincioşi. Oamenii au vrut să fie măcar pentru un moment în apropierea Papei Francisc şi să primească binecuvântarea lui.

Înainte de această slujbă, Papa Francisc a fost primit de regele Abdullah al II-lea şi de regina Rania, la Palatul Raghadan.

Papa Francisc l-a rugat pe monarhul iordanian să facă eforturi pentru rezolvarea pe cale paşnică a situaţiei tensionate din Orientul Mijlociu.

Este un adevărat maraton pentru Suveranul Pontif, care are programate nu mai puţin de nouă evenimente oficiale în Betleem şi Ierusalim. Nu îşi face, însă, griji pentru el.

„Va fi o adevărată provocare, şi pentru voi la fel, pentru voi mai mult chiar, pentru că trebuie să urmăriţi totul, să scrieţi, să gândiţi, să faceţi atât de multe lucruri. Vă mulţumesc vouă şi mă rog pentru voi”, le-a spus Papa Francisc jurnaliștilor care îl însoțesc.

În ultima etapă a pelerinajului, Suveranul Pontif se va afla în Israel. Papa Francisc va vizita la Ierusalim Biserica Sfantului Mormant, muzeul Holocaustului, se va întâlni cu clerici si credinciosi in gradina Ghetsimani şi va oficia o slujba în camera Cinei Cea de Taină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri