Patru asistenți medicali și-au legat o colegă de masa de operație și au torturat-o timp 15 minute, într-un spital din Austria

Data actualizării: Data publicării:
Sală de intervenții chirurgicale
Sală de intervenții chirurgicale FOTO: Getty Images

Polițiștii austrieci cercetează un incident șocant care s-ar fi petrecut acum câteva săptămâni într-un spital de stat din Hall. Patru asistenți medicali și-ar fi legat o colegă de masa de operație și ar fi torturat-o timp de aproximativ 15 minute.

Incidentul șocant s-ar fi petrecut în spitalul de stat din Hall pe data de 28 februarie. Atunci, cei patru bărbați ar fi convins-o sub un oarecare pretext pe colega lor să urce pe masa de operație și au legat-o.

Stephan Palaver, director medical, spune că managamentul spitalului a fost informat după două zile despre incident și a decis ca cei patru bărbați să fie concediați, potrivit tirol.orf.at.

Cei patru asistenți medicali, cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, susțin că a fost vorba despre o glumă. Ei au explicat că au vrut să-i exemplifice colegei lor poziționarea unui pacient pe masa de operație. Însă nu au reușit să espună de ce și-au ținut legată colega timp de 15 minute.

Stephan Palaver spune că poziționarea pacientului înainte de operații este complexă, dar nu implică imobilizarea și este întotdeauna făcută sub supravegherea medicului.

După incident, asistenta ar fi suferit un șoc și nu a mai putut să-și desfășoare activitatea, fiind acum sub tratament medical.

Stephan Palaver a spus că 80% dintre asistenții medicali din spital sunt femei, iar managementul dorește să le asigure condiții optime de muncă, iar din acest motiv „comportamentul bărbaților este inacceptabil".

Femeia a depus plângere la poliție împotriva celor patru foști colegi, aceștia fiind cercetați deocamdată pemtriu sechestrare de persoane.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri