Protestele din Iran | Ce spune comandantul Gardienilor Revoluţiei

Data actualizării: Data publicării:
Annual Army Day Military Parade
Foto: GettyImages

Comandantul Gardienilor Revoluţiei din Iran a declarat miercuri că protestele antiguvernamentale din țară s-au încheiat, informează Agerpres.

Annual Army Day Military Parade
FOTO: Gulliver/Getty Images

„Putem spune astăzi că am pus capăt conspiraţiei”, a declarat Mohammad Ali Jafari, cu referire la calendarul iranian. „Duşmanii ţării ar trebui să ştie că aceste tipuri de comploturi nu mai funcţionează”, a adăugat comandantul într-un interviu pentru un post de televiziune de stat, difuzat miercuri.

În total, 21 de persoane au fost ucise din 28 decembrie în Mashhad (nord-est), când au început manifestaţiile împotriva greutăţilor economice şi puterii, proteste care s-au răspândit rapid în tot Iranul. Conform unor cifre publicate de către autorităţi, începând de sâmbătă seara 450 de persoane au fost arestate la Teheran şi alte câteva sute în provincie.

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat miercuri, la CNN Turk, că premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi preşedintele american, Donald Trump, susţin protestele antiguvernamentale din Iran.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri