Reuters: China face presiuni asupra Germaniei, pentru a-și îmbunătăți imaginea

Data publicării:
steaguri china germania
Foto: Guliver/GettyImages

Diplomaţi chinezi au abordat responsabili ai guvernului german cu scopul de a-i incita să exprime opinii pozitive asupra gestionării de către Beijing a epidemiei de COVID-19, afirmă Ministerul de Interne german, într-o scrisoare pe care Reuters a putut să o consulte duminică, relatează Agerpres.

„Guvernul german este la curent cu contactele individuale avute de diplomaţi chinezi, în scopul de a-i face (pe oficialii germani - n.r.) să exprime public opinii pozitive despre gestionarea crizei generate de noul coronavirus de către Republica Populară Chineză”, se arată în acest mesaj datat 22 aprilie. „Guvernul federal nu a cedat acestor solicitări”, precizează scrisoarea trimisă deputatei ecologiste Margarete Bause ca răspuns la o interpelare a acesteia pe acest subiect.

Acest mesaj a fost dezvăluit în premieră de publicaţia germană Welt am Sonntag, care a precizat că Ambasada Chinei la Berlin a calificat informaţiile sale drept „mincinoase şi iresponsabile”.

Reuters nu a putut contacta ambasada pentru comentarii.

Pe de altă parte, China ar fi încercat să blocheze difuzarea unui raport al Uniunii Europene în care Beijingul era criticat pentru că ar fi alimentat dezinformarea cu privire la epidemia de coronavirus, afirmă Reuters pe baza a patru surse şi mesaje diplomatice europene.

Gestionarea crizei generate de coronavirus reprezintă o nouă sursă de tensiune între SUA şi China, reprezentanţii celor două tabere acuzându-se reciproc că ascund informaţii despre epidemie.

Citiți și: Cooperativa de propagandă made in China. Cum şi-a „rusificat” Beijingul mesajele referitoare la coronavirus

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri