Rudy Giuliani, dat în judecată și de propriul avocat. „Nu pot să exprim cât de rănit sunt de ceea ce a făcut Bob Costello”

Data actualizării: Data publicării:
Rudy Giuliani
”Este o adevărată rușine când avocații fac astfel de lucruri”, spune Rudy Giuliani (foto) despre noul proces. Sursa foto: Profimedia Images

Fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliani, devenit avocat al lui Trump, se confruntă cu probleme financiare majore și se luptă cu tot felul de procese. Până și Bob Costello, avocatul său și vechiul său asociat, l-a dat în judecată pentru onorariul neplătit și îi cere peste un milion de dolari, conform The Guardian.

Primarul New York-ului, devenit avocat al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a fost dat în judecată și de propriul său avocat. Acesta îi solicită onorarii restante de peste 1,3 milioane de dolari.

„Această acțiune urmărește pur și simplu plata unei facturi restante pentru serviciile juridice prestate de reclamanți în sumă de 1.360.196,10 dolari”, se precizează în dosarul procesului intentat luni la Curtea Supremă a statului New York de Robert J Costello, de la Davidoff Hutcher & Citron.

Procesul, care urmărește, de asemenea, dobânzi și costuri, este cea mai recentă lovitură pentru Giuliani, ale cărui probleme juridice, care decurg din munca lui pentru Donald Trump, inclusiv eforturile de a răsturna rezultatele alegerilor din 2020, l-au lăsat, după cum spun chiar avocații săi, falit.

Într-o declarație, Giuliani a spus: „Nu pot să exprim cât de rănit personal sunt de ceea ce a făcut Bob Costello. Este o adevărată rușine când avocații fac astfel de lucruri și tot ce voi spune este că factura lor este cu mult peste orice se apropie de onorarii legitime.”

Giuliani, 79 de ani, și Costello, 75 de ani, sunt asociați pe termen lung, fiind procurori federali împreună la New York în anii 1970.

Giuliani a fost primar al New York-ului între 1993 și 2001, părăsind funcția după atacurile din 11 septembrie. Devenind cunoscut drept „primarul Americii”, el a condus pentru scurt timp alegerile primare republicane prezidențiale în 2008, înainte de a renunța la cursă.

Giuliani a câștigat milioane de dolari în anii de după 9/11, dar apropierea de Trump s-a dovedit deosebit de costisitoare

Când Trump a devenit președinte, Giuliani a țintit o numire în cabinet. Pierzând, i-a rămas aproape președintelui ca avocat personal. Munca lui în Ucraina, căutând să-i compromită pe oponenții politiciai lui Trump, a contribuit la prima demitere a fostului președinte. Implicarea lui Giuliani în încercarea lui Trump de a răsturna înfrângerea electorală din 2020 a contribuit la haosul juridic ce a urmat și la dificultățile financiare ce au derivat de aici.

Asemenea lui Trump, Giuliani a pledat nevinovat pentru 13 infracțiuni de fraudă și conspirație în Georgia. În același stat, Giuliani a fost găsit vinovat pentru defăimarea a doi lucrători electorali.

Printre alte necazuri, el se confruntă cu un proces de 10 milioane de dolari din partea unui fost asistent care acuză inclusiv abuz de putere, furt de salariu, agresiune sexuală și hărțuire. Asociația Baroului DC a recomandat excluderea lui Giuliani din avocatură.

Dosarul depus luni menționează că Bob Costello a lucrat pentru Giuliani în multe spețe, inclusiv „reprezentarea inculpatului în timp ce era investigat penal de către procurorul american din districtul de sud al New Yorkului, reprezentarea inculpatului în timpul unei anchete penale în curs în Georgia... reprezentarea inculpatului în timpul unei anchete penale de către consilierul special Jack Smith cu privire la atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului SUA și reprezentarea inculpatului în cursul unei investigații a comitetului Camerei SUA care investiga atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului SUA”.

Giuliani a plătit 214.000 de dolari din suma totală de 1.574.196,10 dolari, potrivit documentelor din dosar

Giuliani, se spune în plângere, de asemenea, „a ordonat reclamanților să supravegheze mai mult de 10 procese civile … în diferite instanțe de stat și federale, precum și să participe la reprezentarea pârâtului în proceduri disciplinare cu privire la licența sa de drept în Districtul Columbia și primul departament din New York”.

Trump a găzduit recent o strângere de fonduri pentru a-l ajuta pe Giuliani. Dar avocații fostului primar au spus că Giuliani nu o duce prea bine, foști donatori l-au părăsit, iar apartamentul său de lux din New York a fost recent scos la vânzare.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri