Stare de urgenţă în Marea Britanie: Căderi masive de zăpadă şi inundaţii

Data publicării:
2203 20ukzapada-56321

Cele mai afectate sunt regiunile din sudul Regatului Unit: râurile din comitatele Cornwall şi Devon s-au revărsat, iar apa a intrat în casele oamenilor. Din păcate, pagubele se vor înmulţi, pentru că meteorologii spun că precipitaţiile vor fi şi mai puternice în zilele următoare.

Dacă sudul Marii Britanii suferă de pe urma inundaţiilor, centrul şi nordul Regatului Unit luptă cu ninsorile: zeci de drumuri sunt blocate din cauza nămeţilor, care în unele zone au ajuns la jumătate de metru. 1000 de şcoli au fost închise ca măsură de precauţie.

Responsabilii Comitetului pentru Situaţii de urgenţă estimează că vor mai fi ninsori în regiunea centrală, în părţi din Ţara Galilor, apoi precipitaţiile se vor îndrepta mai spre nord. „E ceva neobişnuit pentru martie dar, ţinând cont de vremea din ultimele luni, ar trebui să ne aşteptăm la orice în următoarele două zile”, estimează şeful instituţiei, Darron Burness.

În Irlanda de Nord, ninsorile puternice vor provoca probleme şi în continuare, prognozele estimându-se la niveluri de circa 20 de centimetri de zăpadă. Situaţia va reveni la normal abia de săptămâna viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri