Video&Foto Un avion cu aproape 100 de oameni la bord s-a prăbușit în Kazahstan: 12 morți și peste 60 de grav răniți

Data actualizării: Data publicării:
epa08091539 A handout photo made available by the press service of the Committee for Emergency Situations of Kazakhstan (EMERCOM) shows rescuers working at the site of an airplane crash near Almaty airport, some 20km from the city of Almaty, Kazakhstan, 27 December 2019. According to media reports, at least 14 people have died and over 60 were injured after a Bek Air's Fokker 100 passenger plane with around 100 people on board crashed shortly after taking off from Almaty airport. The flight was en-route from Almaty, the country's largest city, to the capital Nur-Sultan. The cause of the incident is yet unknown. EPA/COMMITTEE FOR EMERGENCY SITUATIONS OF KAZAKHSTAN HANDOUT -- BEST QUALITY AVAILABLE -- HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Avionul companiei Bek Air s-a prăbușit pe o casă, la scurt timp după decolare. Foto: Agerpres

Un avion al companiei Bek Air cu 98 de oameni la bord, echipaj plus pasageri, s-a prăbuşit vineri în apropierea oraşului Almaty, în Kazahstan, potrivit autorităţilor din această ţară situată în Asia Centrală.

Actualizare 11:50. Autoritățile de la Nur-Sultan au oferit un nou bilanț, în scădere, cu privire la victime: 12 persoane au murit în urma prăbușirii aeronavei.

Potrivit BBC, bilanțurile diferă deoarece ministrul de interne a anunțat inițial decesul a 15 persoane, pentru ca mai apoi să fie publicată o listă pe care apăreau numele a doar 12 persoane - inclusiv căpitanul aeronavei.

Citește și Mărturia unei supraviețuitoare a avionului prăbușit în Kazahstan: „Nu era haos la bord, nu erau țipete”


Actualizare 10:30. Un nou bilanț al prăbușirii avionului din Kazahstan indică decesul a 15 persoane și rănirea gravă a peste 60, inclusiv copii. Persoanele rănite au fost transportate la spital pentru îngrijiri de urgență.

Bek Air plane crashes near Almaty airport shortly after take off
Avionul companiei Bek Air s-a prăbușit pe o casă, la scurt timp după decolare. Foto: Agerpres

Actualizare 7:15. Cel puțin 14 persoane au murit și 22 se află în stare gravă în urma prăbușirii acestui avion, au transmis autoritățile locale. Aeronava, de tip Fokker 100, se îndrepta către capitala Nur-Sultan și „a pierdut din altitudine în timpul decolării și a lovit un zid de beton”, după care a lovit o clădire.

Potrivit unor surse citate de Reuters, în momentul decolării aeronavei aeroportul din Almaty era acoperit de o ceață densă. Autoritățile nu au oferit momentan informații cu privire la posibila cauză a prăbușirii aeronavei, dar au anunțat că au suspendat toate cursele realizate cu acest tip de avion până la finalizarea anchetei.


Avionul care se îndrepta spre capitala Nur-Sultan „a pierdut altitudine în timpul decolării şi a lovit un gard din beton” înainte de a se izbi de o clădire cu două etaje, a informat Comitetul aviaţiei civile din Kazahstan într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit comitetului de urgenţă, cel puţin nouă persoane şi-au pierdut viaţa. Guvernul şi aeroportul din Almaty au făcut cunoscut că serviciile de urgenţă caută supravieţuitori la locul accidentului.

Avionul aparţinea companiei kazahe Bek Air care operează cu o flotă de aparate tip Fokker 100. Comitetul aviaţiei a anunţat că suspendă toate zborurile cu acest tip de aparat până la finalizarea unei anchete.

„Responsabilii vor fi pedepsiţi potrivit legii”, a scris pe Twitter preşedintele kazah, Kassym-Jomart Tokayev, exprimând condoleanţe victimelor şi familiilor acestora.

Editor: G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri