Un miliardar american a anunțat că îi lasă toată averea „lui Dumnezeu”, pentru că nu vrea să le strice viitorul copiilor și nepoților

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu ochelari
David Green, fondator și CEO Hobby Lobby, un lanț de aproape 1.000 de magazine în SUA FOTO: Profimedia Images

Un miliardar american, cu o avere netă estimată în octombrie 2022 la 13,4 miliarde de dolari, a anunțat că îi lasă toată averea „lui Dumnezeu” iar familia nu va primi nimic de la el, pentru că nu vrea să le strice viitorul copiilor și nepoților săi.

David Green este fondatorul Hobby Lobby, un lanț de aproape 1.000 de magazine de artă și meșteșuguri din 47 de state ale SUA. Printr-o decizie similară cu cea a fondatorului retailerului de modă Patagonia, Yvon Chouinard, care și-a lăsat compania unei organizații non-profit care luptă pentru combaterea schimbărilor climatice, Green a spus că lasă compania bisericii și nimic din ceea ce a acumulat nu va ajunge la vreun membru al familie, potrivit Washington Times.

Fiul unui predicator și fiu de predicator evanghelist, David Green consideră că Dumnezeu este „adevăratul proprietar” al afacerii sale.

Hobby Lobby, imperiu care a început modest, cu un prim magazin deschis în august 1972, în North Oklahoma, a ajuns azi pe poziția 64 în clasamentul celor mai mari companii private din America, conform Forbes. Anul trecut a înregistrat un venit de de 6,4 miliarde de dolari.

Hobby Lobby store in Lawrenceville, Georgia. (USA)
Magazin Hobby Lobby FOTO: Profimedia Images

Membrii familiei vor trebui să se mulțumească cu ceea ce au acumulat, pentru că Green este ferm și spune că Hobby Lobby va ajunge la Dumnezeu.

Într-un interviu acordat pentru Fox News, CEO-ul Hobby Lobby a explicat de ce a luat această decizie.

„La mijlocul anilor 1980 am traversat o perioadă în care eram foarte arogant și aproape că am pierdut afacerea. Dumnezeu a trebuit să-mi arate că el a fost acela care mi-a arătat calea spre succes. Biblia spune că Dumnezeu este cel care ne dă puterea de a face bogăție”, a spus el.

În timp ce cei mai mulți proprietari de afaceri își vând companiile și păstrează profiturile pentru ei și familiile lor, Green spune că „această idee a început să-l deranjeze din ce în ce mai mult”.

„Avocații și contabilii m-au sfătuit să transmit pur și simplu proprietatea copiilor și nepoților mei. Nu mi s-a părut corect să schimb sau chiar să stric viitorul nepoților”, spune miliardarul.

A mai explicat că, odată cu trecerea timpului, și-a dat seama că „tot succesul lui venise de la Dumnezeu”, iar scopul lui și al soției a devenit acela de „a-l onora pe Dumnezeu”, a mai spus el.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri