Un tată și-a salvat copilul din gura unui dingo. Micuțul fusese târât de animal până în tufișuri

Data publicării:
caine dingo australia
Foto: Shutterstock

Tatăl unui copil a reuşit să-şi salveze fiul din fălcile unui dingo, joi, pe o insulă din nordul Australiei, conform informaţiilor publicate vineri de media locale, citate de Agerpres

caine dingo australia
Foto: Shutterstock

Bebeluşul, aflat împreună cu familia pe insula Fraser din statul Queensland, a fost târât joi seară de dingo şi dus în tufişuri, moment în care tatăl său l-a auzit plângând, potrivit Australian Associated Press.

„Părinţii s-au trezit când au auzit copilul plângând din ce în ce mai departe de autorulotă'”, a declarat paramedicul Ben Du Toit.

În acel moment, tatăl copilului a ieşit afară în grabă şi şi-a înşfăcat fiul din gura animalului. După ce a alungat mai mulţi dingo, el a reuşit să alerteze serviciile de urgenţă.

Copilul a fost tratat la faţa locului pentru două tăieturi adânci în zona gâtului şi răni minore la cap. Tatăl său a fost transportat la spital pe calea aerului.

Aproximativ 200 de dingo de rasă pură trăiesc pe insula Fraser, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, parte a Great Sandy National Park. Aceste animale sunt protejate în parcurile naturale din statul Queensland fiind considerate specie nativă. Dingo periculoşi sunt împuşcaţi de rangeri, însă aceşti câini nativi sunt consideraţi vitali pentru ecosistemul insulei.

La sfârşitul lunii ianuarie, o haită de animale a atacat un băieţel în vârstă de şase ani care se întorcea de la înot, pe aceeaşi insulă. El a fost tratat la faţa locului şi apoi a fost transportat la spital. În 2001, un copil care se afla pe insulă a fost omorât de dingo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri