VIDEO. Imagini noi cu momentul eliberării ostaticilor din cafeneaua din Sydney

Data publicării:
ostatici sydney 15 12 AFP Mediafax Foto-Saeed KHAN-1

Imaginile au fost filmate din sediul unei televiziuni care se află vis-a-vis de locul cafenelei unde s-a petrecut tragedia. Se vede cum atacatorul înarmat se plimbă agitat după ce mai multe persoane ţinute captive au reuşit să scape. Acelaşi film prezintă momentul intervenţiei forţelor speciale.

Pe lângă atacator, un cleric radical de origine iraniană supranumit "Șeicul Haron", au fost împuşcate alte două persoane în timpul intervenţiei. O prezentatoare TV a început să plângă în direct când şi-a dat seama că una dintre victime este prietena ei.

Katrina Dawson a fost sora unui avocat proeminent din Sydney, Sandy Dawson, care a lucrat şi pentru Channel 7. Eu o ştiu şi am prieteni care o cunosc. Era mama a trei copii. Aflăm asta chiar acum. 

Luare de ostatici la Sydney. Doi oameni ar fi murit după ce poliția a intrat în forță în clădire. Și atacatorul a fost ucis 

Locul tragediei s-a transfomat într-un adevărat loc de pelerinaj. Mii de oameni au depus flori şi s-au rugat pentru sufletul victimelor.

Am venit în Sydney în vacanţă şi am simţit că trebuie să venim aici şi să ne rugăm. Este atât de trist. Îmi pare rău pentru rudele şi copiii (n. red. victimelor).

Nu au fost prietenii mei, dar este un gest simplu pe care putem să îl facem. Putem arăta că suntem mândri şi că nu vom lăsa (n. red. această tragedie) să ne învingă.

Luare de ostatici la Sydney. Doi oameni ar fi murit după ce poliția a intrat în forță în clădire. Și atacatorul a fost ucis

Agresorul din cafenea era un refugiat iranian care mai avusese probleme cu legea. Acesta se autoproclamase șeic şi susţinea că este victimă a unei campanii de defăimare în calitate de militant musulman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri