Marea Britanie cere Iranului să nu-i mai înarmeze pe rebelii houthi și să-i convingă să nu mai atace nave în Marea Roșie

Data publicării:
David Cameron
Ministrul britanic de externe, David Cameron. Foto: Profimedia Images

Ministrul britanic de externe David Cameron a cerut miercuri Iranului să înceteze furnizarea de arme şi informaţii rebelilor houthi din Yemen, acuzând Teheranul că foloseşte criza din Orientul Mijlociu drept scuză pentru a „încălca suveranitatea” altor ţări.

„Iranul trebuie să înceteze să mai furnizeze (rebelilor) houthi arme şi informaţii şi să îşi folosească influenţa pentru a opri atacurile houthi în Marea Roşie", a spus Cameron pe X (fostul Twitter), explicând că a fost „clar” cu privire la acest subiect în timpul unei discuţii cu omologul său iranian Hossein Amir-Abdollahian la Forumul de la Davos, în Elveţia, potrivit Agerpres.

„De asemenea, Iranul trebuie să înceteze să folosească situaţia din regiune ca acoperire pentru a acţiona iresponsabil şi a încălca suveranitatea celorlalţi”, a adăugat el.

Pakistanul a acuzat miercuri Teheranul de un atac aerian care a ucis doi copii pe teritoriul său, după raiduri similare efectuate în Irak şi Siria de Iran împotriva a ceea ce Teheranul a spus că sunt „grupări teroriste anti-iraniene”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri