New Yorkul are primul „țar al șobolanilor”. Cine este femeia care trebuie să scape orașul de rozătoare

Data publicării:
Kathleen Corradi a fost angajată ca director pentru reducerea numărului de rozătoare din metropolă
Kathleen Corradi a fost angajată ca director pentru reducerea numărului de rozătoare din New York. Foto: nyc.gov

Căutarea primului „țar al șobolanilor” din New York a luat sfârșit. Kathleen Corradi a fost angajată ca director pentru reducerea numărului de rozătoare din metropolă, relatează CNN.

Corradi va coordona mai multe agenții ale orașului, cum ar fi Departamentele de Sănătate și Igienă, Parcuri și Recreere și Salubritate și va găsi „modalități inovatoare de a tăia sursele de hrană ale șobolanilor”. De asemenea, va folosi „noile tehnologii pentru a detecta și extermina populațiile de șobolani”, a spus primarul orașului, Eric Adams.

Municipalitatea a anunțat, de asemenea, crearea unei „zone de excludere a șobolanilor” care acoperă o mare parte din jumătatea de nord a Manhattan-ului, unde vor fi cheltuiți 3,5 milioane de dolari pentru creșterea inspecțiilor, utilizarea capcanelor și întărirea podelelor la unele clădiri publice, pentru a împierica rozătoarele să-și facă vizuini.

„Scăderea numărului de șobolani este mai mult decât o problemă de calitate a vieții pentru new-yorkezi”, a spus Corradi, care a fost până acum director de planificare a spațiului pentru Departamentul de Educație al orașului.

„Șobolanii sunt un simptom al problemelor sistemice, inclusiv salubritatea, sănătatea, locuirea și justiția economică. În calitate de prim director al combaterii rozătoarelor, sunt încântată să aduc o abordare bazată pe știință și sisteme pentru a lupta împotriva șobolanilor. New Yorkul poate fi faimos pentru Pizza Rat, dar șobolanii și condițiile care îi ajută să se dezvolte nu vor mai fi tolerate. Nu vor mai fi tolerate borduri murdare și spații negestionate”, a adăugat ea.

„Șobolanii o vor urî pe Kathy, dar suntem încântați că va conduce acest efort important”, a spus primarul.

Primăria din New York a scos la concurs, la sfârșitul anului trecut, postul de „țar al șobolanilor”.

Municipalitatea spunea atunci că are nevoie de cineva cu „determinare și instinct ucigaș”, rezistent, viclean și cu o „aură generală rebelă”.

Nu se știe exact câți șobolani sunt în marele oraș. O legendă urbană spune că are mai mulți șobolani decât oameni, adică peste 8 milioane. Însă, un studiu din 2014 estima că e vorba despre aproximativ două milioane de șobolani.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri