Noul ministru de finanțe britanic i-a cerut demisia lui Boris Johnson la mai puțin de 48 de ore de când acesta l-a numit în funcție

Data actualizării: Data publicării:
Boris Johnson în parlament
Zahawi, în spatele lui Johnson, în timpul unui discurs în Parlament. Foto: Profimedia Images

Noul ministru de finanțe britanic i-a cerut demisia lui Boris Johnson, la mai puțin de 48 de ore când premierul l-a numit în funcție, relatează Reuters. Nadhim Zahawi l-a înlocuit pe Rishi Sunak, unul dintre primii miniștri ai guvernului Johnson care au cerut ca premierul să renunțe la putere.

ACTUALIZARE. Boris Johnson a acceptat să demisioneze din funcția de lider al Partidului Conservator, însă vrea să rămână la conducerea guvernului până în toamnă, când va fi ales succesorul său.

„Această situație nu poate să dureze și nu va face decât să se înrăutățească pentru dumneavoastră, pentru Partidul Conservator și, cel mai important, pentru țară”, a scris Zahawi pe Twitter, după ce peste 50 de oficiali guvernamentali și-au dat demisiile.

„Trebuie să faceți ce este corect și să plecați acum”, a adăugat Zahawi.

Totuși, noul ministru nu a precizat dacă a demisionat el însuși, însă a spus că a mers la biroul premierului din Downing Street împreună cu alți colegi din Cabinet, miercuri seară, pentru a-i spune lui Boris Johnson „să plece cu demnitate”.

„Sunt devastat că nu m-a ascultat și că acum subminează reușitele incredibile ale guvernului său.

Țara merită un guvern care nu doar că este stabil, dar și acționează cu integritate. Domnule prim-ministru, știți în sinea dumneavoastră care este lucrul corect, trebuie să pelcați acum”, a spus Zahawi în scrisoare.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri