O femeie de 124 de ani, care ar fi cea mai bătrână persoană din lume, s-a vaccinat anti-COVID

Data actualizării: Data publicării:
o batrana se vaccineaza
O femeie de 124 de ani s-a vaccinat anti-COVID FOTO Twitter/ DIPR-J&K

O femeie de 124 de ani din India, care ar fi cea mai în vârstă persoană din lume, a primit prima doză de vaccin împotriva coronavirusului.

NDTV spune că Rehtee Begum, din districtul Baramulla, s-a numărat printre cele peste 9.000 de persoane din zonă vaccinate miercuri, 2 iunie.

Oficialii au anunțat că a fost vaccinată o persoană de 124 de ani, însă nu au prezentat dovada vârstei ei. Însă, Departamentul de Informații și Relații Publice (DIPR) din Jammu și Kashmir a postat pe rețelele sociale o fotografie cu Begum primind prima doză, iar în postare se spune că are 124 de ani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Dacă vârsta anunțată de oficialități este adevărată, Begum este cea mai bătrână persoană din lume din lume.

Rehtee Begum a fost vaccinată în cadrul unei campanii door-to-door a autorităților medicale indiene. Vârsta femeii a fost stabilită în baza unui card de la serviciile sociale, însă familia nu a prezentat o dovadă suplimentară în acest sens.

Conform Guinness Book, cea mai în vârstă persoană în viață din lume este Kane Tanaka, în vârstă de 118 ani, din Japonia. Cea mai bătrână persoană care a trăit vreodată a fost Jeanne Louise Calment din Arles, Franța, care a murit la vârsta de 122 de ani și 164 de zile.

La începutul acestui an, cea mai în vârstă persoană din Europa a reușit să supraviețuiască coronavirusului. Franțuzoaica Lucile Randon a sărbătorit împlinirea a 117 ani pe data de 11 februarie.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri